Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Mittmedia skriver nyheter på arabiska

Publicerad: 21 december 2016, 14:38

Lisa Pehrsdotter på Mittmedia ansvarar för projektet.

MittArabi heter appen som ska leverera lokala nyheter på arabiska. Först ut i pilotprojektet är Gävle.


Ämnen i artikeln:

MittMedia

Om appen fungerar bra kommer den att lanseras i fler städer runtom i Sverige. Syftet är att nå en ny målgrupp, som kanske inte alltid är van vid lokala och oberoende medier, bland befolkningen i Sverige.

– Vi gör framförallt egna nyheter utifrån det som vår målgrupp berörs av, och det kan vara en granskning av lokalpolitiken lika gärna som att vi skriver om en kulturförening, säger Elias Zazi, projektledare och ansvarig utgivare för MittArabi, i ett pressmeddelande.

Projektet möjliggjordes genom finansiering från Googles Digital News Initiative-fond, som Resumé skrivit om tidigare. Kuriosa är att Mittmedia hittade beslutet om Google-pengarna i skräpkorgen.

– Det handlar om vår demokrati och att ge alla förutsättningar att verka inom den. Men det handlar också om att vi tror att här finns en än så länge outnyttjad kommersiell kraft. Integrationen får vi på köpet. Dessutom ger det våra befintliga redaktioner, som är väldigt homogena, en möjlighet att hitta framtida arbetskraft med en annan bakgrund än den som redan finns representerad på redaktionerna, säger Lisa Pehrsdotter, redaktionschef och ansvarig utgivare på Dala-Demokraten.

MittArabi kan komma att spridas både till andra geografiska områden och på andra språk framöver. I sin nuvarande form görs den av Gazal Sabagh, Jawad Nahi Hamad och Adel Alsayed Omar, alla med bakgrund i arabisktalande länder, som nu är bosatta i Gävletrakten.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

MittMedia

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.