Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Mittmedia slår ihop alla redaktioner i ett bolag

Publicerad: 6 november 2012, 14:09

Thomas Peterssohn, Mittmedias koncernchef

Foto: Andreas Elgstrand

Mittmediakoncernen kommer att slå samman alla redaktioner till ett bolag. Beslutet kommer att fattas av Mittmedias styrelse den 5 december. Efter sammanslagningen kommer 500 journalister på 17 olika varumärken att verka inom ett och samma bolag.


Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Snart kommer alla redaktioner inom Mittmedia-koncernen att slås samman till ett och samma bolag. Beslutet att låta 17 varumärken och 500 journalister att verka inom samma bolag kommer att fattas av koncernstyrelsen den 5 december. Det rapprterar Medievärlden.

– Målet är att vi ska vara i en gemensam legal struktur vid årsskiftet,  säger Mittmedias redaktionella chef AnnaKarin Lith till Medievärlden.

Enligt henne är detta en offensiv satsning som skapa möjligheter att utveckla nya typer av journalistik. Från start kommer det  gemensamma bolaget att utveckla en lokal databasresearch

Under ledning av Östersunds-Postens chefredaktör Hans Lindeberg ska en grupp på tre personer gräva i statistik för att hitta läsvärda nyheter.

Detta arbete ska enligt direktiv ge minst två publiceringar per termin med stort genomslag i riksmedia.

– Det är bra att ha tydliga mål. Och vi ska försöka nå dit, säger Hans Lindeberg till Medievärlden.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.