onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Mittmedias journalistklubb lämnar in misstroendeförklaring mot koncernen

Publicerad: 21 mars 2017, 06:54

Mittmedias vd Per Bowallius

Mittmedias journalistklubb lämnar in misstroendeförklaring, YouTube förenklar för annonsörer, Polisfacket kritiska mot Peter Springare. Det och mer i dagens morgonsvep.

Ämnen i artikeln:

MittmediaPeter SpringareYoutubePolisenSnapchat

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


Mittmedias journalistklubb lämnar in misstroendeförklaring mot personalpolitiken

Tidningen Journalisten rapporterade förra veckan om att fyra av tio Mittmedia-journalister aktivt sökt sig bort från koncernen det senaste året. 71 procent av dem svarade att det berodde på Mittmedia som arbetsgivare. Journalisterna uppger saker som osynliga chefer, hög arbetsbelastning och en känsla av att vara utbytbar. Vissa har även uppgett att kränkningar fått passera.

Efter att Gefle Dagblads journalistklubb valt att lämna in en misstroendeförklaring till chefredaktör Anna Gullberg och personalchef Carin Andersson väljer nu hela Mittmedias journalistklubb att lämna in en misstroendeförklaring mot hela koncernens personalpolitik. Till Journalisten berättar Mittmedias journalistklubbs ordförande Tomas Backlund att man försökt hantera frågorna under fyra år men att han nu upplever att man nått vägs ände.

Mittmedias vd Per Bowallius säger att han är ansvarig för att de här problemen får sin lösning.

– Det är jag som är ytterst ansvarig i hela verksamheten för att vi klarar att hantera de här frågorna. Det här är en väldigt allvarlig fråga och vi måste hitta lösningar. De känslor och problem som finns på olika ställen måste hanteras aktivt.

Polisfacket kritiska till Peter Springares jobb som krönikör

Resumé berättade i söndags om att den omtalade Örebropolisen Peter Springare rekryteras som krönikör till alternativsajten Nyheter Idag. Nu riktar Polisförbundets ordförande Lena Nitz kritik mot Springares nya uppdrag och menar att hans agerande börjar bli till en last för kollegorna.

– Att Peter Springare väljer att ge legitimitet till en tidning som Nyheter Idag, det riskerar förtroendet för oss alla andra,säger hon till TT

Polisen i Örebro kommer även utreda huruvida Peter Springare överhuvudtaget kommer tillåtas skriva krönikor på Nyheter Idag, då det kan strida mot vissa polisregler.

– Vi tittar på det. Som polisanställd är huvuduppdraget att jobba som polis. Om han vill jobba med andra saker så ska det anmälas som bisyssla och sen får vi som arbetsgivare fatta beslut om det är lämpligt eller inte. Det finns två delar i det: Ett är om det är lagligt, och två är om det är förenligt med hans skyldigheter som polis. Jag vet inte om det kommer godkännas, säger Mats Nylén, kommunikationschef vid polisregion Bergslagen till TT.

Snapchat klättrar igen

Snap Incs aktie har haft det tungt sedan de två första handelsdagarnas rusning lagt sig. Förra veckan kom även en undersökning som visade att annonsörer anser att plattformen inte genererar tillräckligt bra ROI och att de hällre lägger sin budget på Instagram.

Nu stiger dock aktien för första gången sedan de två inledande dagarna. Anledningen tros vara att den inflytelserika Wall Street-analytikern James Cakma rekommenderar investerare att köpa Snap Inc-aktien. I ett brev till sina investerare skriver Cakma att det finns en risk i att tro för mycket på Snapchat, som hittils är mer av en produkt än ett företag, men att han ändå har tillit till företaget.

Läs Resumés bloggare Jakob Mjöbring om Snap Inc-aktien här!

YouTube förtydligar mätverktyg för annonsering

Efter gårdagens turbulens med annonsörer som hoppar av Googles och YouTubes annonserbjudande vill  företaget nu göra det enklare för annonsörer att mäta sina YouTube-kampanjer, det rapporterar AdAge. Detta genom att fokusera på tre variabler för uppföljning – unik räckvidd, tittad tid och om tittaren har ljudet på. Enligt YouTubes vd Debbie Weinstein är de här tre siffrorna de enda som YouTubes annonsörer behöver titta på.

Bostadssajt listar falska annonser

Bostadssajten hittarum.nu har använt sig av falska bostadsannonser, det avslöjar SVT:s Plus. Sajten, som mest förmedlar andrahandsbostäder, har bland annat lockat med lägenheter på adresser som inte finns. En av bostäderna som erbjuds på sajten ska renoveras under samma period som sajten påstår att inflytt ska ske.  Hittarum.nu har anmälts till både Polisen och Konsumentverket.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev