Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

MittMedias sparkrav: 130 miljoner

Publicerad: 15 oktober 2014, 10:03

Thomas Peterssohn, vd på MittMedia.

MittMedia går med vinst – men informerar nu om ännu ett sparpaket. 130 miljoner kronor ska sparas på två år. – Målsättningen är att öka intäkterna och minska kostnaderna med totalt 50 miljoner kronor nästa år och 80 miljoner kronor 2016, säger Per Åhlin, administrativ redaktionschef på Mittmedia, till Journalisten


Det är ännu oklart vad sparkraven kommer innebära för antalet tjänster inom koncernen. Allmän information om det nya sparkravet gick ut i till medarbetarna i början av veckan, skriver Journalisten.

Mittmedia sjösatte ett stort sparpaket så sent som i december 2012 om 130-150 tjänster, varav 100 på redaktrionen.

Facket menar att det nya sparpaketet är väntat, men är ändå kritiskt.

– Åtgärder i den här storleksordningen är alltid svåra att smälta, speciellt när själva verksamheten egentligen går med tvåsiffriga miljonvinster under branschens största kris någonsin. Men det handlar delvis om att vi och andra stora koncerner nu får betala notan för alla förvärv som gjorts genom åren, eftersom vi tvingas till goodwillnedskrivningar med 100-tals miljoner, säger Tomas Backlund, ordförande i journalistklubben på Mittmedia, till Journalisten.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.