Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Mittuniversitetet favorit hos Svenskt Näringsliv

Publicerad: 8 april 2013, 08:01

Ingemar Åttingsberg, programansvarig för Journalistprogrammet vid Mittuniversitetet.

Foto: Pressbild.

Journalistprogrammet vid Mittuniversitet är bäst på att samverka med näringslivet. Det visar Svenskt Näringslivs senaste ranking av utbildningar i Sverige.


Ämnen i artikeln:

Svenskt NäringslivMittuniversitetet

– Vi har ett bra samarbete med näringslivet och vi lyssnar på vad  arbetsmarknaden vill ha. Vi har också en ständig återkoppling till  mediehusen och ett branschråd som träffas här en gång om året, säger  Ingemar Åttingsberg, programansvarig för Journalistprogrammet vid  Mittuniversitetet i en kommentar.

Svenskt Näringsliv rankar hur bra landets utbildningar är på att samarbete med näringslivet. Rankingen kallas Högskolekvalitet.

Det  treåriga journalistprogrammet kniper förstaplatsen inom sin kategori,  medan den ettåriga påbyggnadskursen landar på nionde plats när det  gäller kategorin övriga utbildningar.

Enligt Svenskt Näringsliv  visar deras undersökning att samtliga studenter från Mittuniversitets  journalistutbildning fick kvalificerade jobb – direkt efter examen.

–  Vi är förvånade samtidigt som vi nog haft på känn att våra studenter  får jobb. De här siffrorna är en bekräftelse på det, säger Ingemar  Åttingsberg i en kommentar.

Han menar att den fyra månader långa praktiken är en starkt bidragande orsak till att eleverna får jobb. Ingemar Åttingsberg hävdar också att man sällan har problem med att hitta praktikplatser till studenterna.

– Vi har faktiskt fler praktikplatser än studenter, säger Ingemar Åttingsberg.

Samtliga journaliststudenter vid Mittuniversitet är för närvarande ute på praktik.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.