Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Mobbarens svar till Adelsköld – ingen ursäkt

Publicerad: 25 september 2014, 15:16

Komikern, programledaren och bloggaren Karin Adelsköld tog en hämnd på sin gamla mobbare från skoltiden. Nu publicerar hon utdrag från mobbarens svar.


Ämnen i artikeln:

Karin Adelsköld

Hon har dock inte fått någon ursäkt i svaret.

- Det var väl det jag kunde förvänta mig, jag misstänkte att han inte ville kännas vid vad som hade hänt, säger Karin Adelsköld till Metro.

Hon vill inte publicera hela mobbarens svar eftersom hon tror att smutskastningen skulle öka, men avslöjar ändå delar av detsamma.

Mobbaren skrev bland att hon borde ha hållit sig till sanningen, tagit det direkt med honom och skulle tänkt på hans sjuåriga son.

Hennes respons är:
"Åren av misshandel är inget jag hittat på. Under gårdagen fick jag många brev från personer som gick i skolan samtidigt och som också upplevt samma behandling..."

Hon tror heller inte att det hade hjälpt att ta det direkt med mobbaren eftersom hennes magkänsla säger:

"/.../att om man inte förstått vad man gjort, inte ber om ursäkt och sen ber om en tjänst då tror jag inte ett direkt svar hade hjälpt nått nämnvärt.

Hon håller däremot med om att hon borde tänkt på sonen:
"Jag hade inte i min vildaste fantasi kunnat räkna ut att det skulle bli så stort och att tidningar både i Sverige och Norge skulle skriva om det."

Karin Adelsköld ångrar ändå inte att hon reagerade eftersom mobbning-frågan kommit upp på agendan, men tycker att det var ett misstag att publicera mobbarens namn.

"Alla är offer och förövare. Det går snabbt att falla in i ett mobbingbeteende själv.", skriver hon.

Hon berättar att hon har fått hundratals brev från människor som har blivit mobbade och som känner sig stärkta av hennes agerande.

Hon hoppas också att Sveriges kommande skolminister ska få sig en "tankeställare" av det hela.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Karin Adelsköld

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.