Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Mobiento värvar toppdesigner från Amazon

Publicerad: 28 oktober 2013, 11:46

Zélia Sakhi.

Foto: Pressbild.

Zélia Sakhi har gått in som Design Director på Mobiento i Stockholm. Hon kommer närmast från en roll som Senior Design Specialist på Amazon i London.


Ämnen i artikeln:

Mobiento

Zélia Sakhi hade en bakgrund som Art Director på den franska digitalbyrån Casus Belli.

Hon  handplockades till Amazons europeiska huvudkontor i London för att dels  arbeta med läsplattan Kindle Fire, dels ansvara för ett team av  europeiska designers.

Hon går nu in i rollen som Design Director  på Mobiento, där hon ska arbeta med design direction och  interaktionsdesign för Mobientos nyckelkunder.

– Zélia är en  fantastisk designer och med hennes internationella erfarenhet från stora  varumärken och skapande av kreativa processer för ett företag som  Amazon så kommer hon att vara en fantastisk tillgång, säger Thomas Le  Guellaff, Creative Director på Mobiento i en kommentar

Mobiento  grundades 2001 och bedriver idag verksamhet i Stockholm, Göteborg, Oslo  och New York.

Mobiento har också fått fem utmärkelser i Cannes lions  mobilkategori 2012 och 2013.

– Jag har länge följt Mobiento och  deras arbete och är överlycklig över att jag är här. Mobiento har ett  internationellt gott rykte och jag ser fram emot att tillsammans med det  talangfulla teamet här lyfta oss ytterligare en nivå och skapa den röda  tråden i all Mobientos design, säger Zélia Sakhi, som flyttade till  Stockholm i samband med hennes tillträde på Mobiento.

Mobiento  arbetar med alltifrån H&M, Electrolux och Volvo Cars till EF  Education, Procter & Gamble och World Childhood Foundation, WWF.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Mobiento

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.