Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Mobilrekord – också för Aftonbladet

Publicerad: 11 augusti 2014, 10:35

Skärmdump från Aftonbladets mobilsajt.

Storbranden i Västmanland gav rekordtrafik till de båda kvällstidningarnas mobilsajter. Aftonbladet är störst med nära fem miljoner unika besökare.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetJan Helin

Tidigare i dag skrev Resumé att Expressen slog rekord i antalet unika besök i mobilen – lite drygt tre miljoner. Men Aftonbladet, som historiskt sett är större i de digitala kanalerna, vill inte vara sämre. Även de drog till med rekordsiffror under förra veckan.

Antalet unika besökare på mobilsajten blev 4 986 349. Alltså: om knappt 14 000 till hade surfat in på sajten skulle tidningen ha klättrat över fem miljoner.  
– För svenska förhållanden är det smått osannolika siffror. Men de visar att Aftonbladet är den primära nyhetskällan vid stora nyhetshändelser. Då vänder sig svenska folket till oss för att få reda på det senaste, säger Aftonbladets publisher Jan Helin i en kommentar.

Det blev rekord också i antalet besök (32 miljoner) liksom antalet sidvisningar (151 miljoner).
– 151 miljoner sidvisningar under en vecka i mobilen är ett superrekord både i sig själv för Aftonbladet och i jämförelse med andra svenska nyhetsmedium, och visar att Aftonbladets innehåll skapar mer och mer engagemang, kommenterar Fredrik Rogberg, analyschef på Aftonbladet.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

AftonbladetJan Helin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.