Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Moderater startar nyhetssajt – tycker att SVT är partiska

Publicerad: 22 september 2016, 11:34

Foto: Skärmdump

Moderaterna i Västerbotten har startat en nyhetssajt. Men det framgår inte på sajten vilka som ligger bakom den.


Ämnen i artikeln:

Moderaterna

Moderaterna i Västerbotten har startat nyhetssajten Nyheter i Västerbotten. Men på sajten går det inte att utläsa vilka som ligger bakom den. Det skriver SVT.

Ansvarig utgivare är Edward Riedl, vilket framgår längst ned på sajten. Han är riksdagsledamot för Moderaterna.

För SVT berättar han att Moderaterna i Västerbotten har svårt att komma fram i en del nyhetsmedier och att de därför anser att de behöver en ny kommunikationskanal.

Enligt Jesper Strömbäck, professor i journalistik, som SVT har pratat med kan det vara vilseledande att ha en nyhetsmedia utan att presentera vilka som ligger bakom den.

Edward Riedl tycker att andra medier också är partiska.

– All nyhetsmedia är i någon bemärkelse inte opartisk. Er nyhetsmedia är definitivt inte opartisk. Andra tidningar i länet ägs av partier och så ser mediasamhället ut. Men det är klart det vore bra om alla kunde deklarera sina politiska hemvister, det tror jag skulle vara mycket tydligare för väljarna, säger han till SVT.

SVT Västerbottens redaktionschef Anders Bäckström avfärdar att SVT skulle vara partiska.

– Det är ju fullkomligt absurt. Opartiskheten är en av våra grundstenar. Att alla ska komma till tals och att vi är opartiska. Jag har ingen aning om vad redaktörer och reportrar har för åsikter, det har jag inte med att göra. Men att vi är opartiska i vår rapportering är grundfundamentet som vi bygger på, säger han till SVT.

Björn Wallenberg

Ämnen i artikeln:

Moderaterna

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.