Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Moderaterna går till angrepp mot Fellman

Publicerad: 10 oktober 2013, 10:44

Anna Charlotta Johansson, presschef på Moderaterna.

Foto: Pressbild.

DI:s chefredaktör Peter Fellman vill att Moderaternas partisekreterare Kent Persson ger en intervju efter att man i en serie artiklar hävdat att det finns ett missnöje mot honom. Moderaternas presschef Anna Charlotta Johansson går nu till attack mot Peter Fellman. – Jag tar som presschef endast i undantagsfall ett samtal med en chefredaktör, utan det gäller endast om det är djupt problematiskt och det är i detta fall, säger hon.


Ämnen i artikeln:

Kent PerssonPeter FellmanModeraternaDagens Industri

DI:s chefredaktör Peter Fellman vill att Moderaternas partisekretare Kent Persson lägger korten på bordet efter att man i en rad artiklar hävdar att det  finns ett internt missnöje mot honom, vilket bland annat ska ha fått en rad  nyckelpersoner att hoppa av.

Så här sade han nyligen till Resumé:
”Om  vi hade kommit fram med så mycket kritik mot någon inom ett bolag hade  varenda börs-vd valt att stiga fram och ge en intervju för att få ge sin  syn på saken. Varje dag som går stärker bara det vi skriver.”

Kent  Perssons pressekreterare, Henrik Sjöström, har tidigare meddelat Resumé  att man inte tänker kommentera DI:s bevakning för att man anser att den  ”innehåller så många faktafel.”

Moderaternas övergripande presschef,  Ann Charlotta Johansson, väljer nu ändå att ta bladet från munnen och  går till attack mot Peter Fellman.

Hon berättar att hon hade ett  längre samtal med Peter Fellman och påpekar samtidigt att det är ytterst  sällan som hon som presschef väljer att ringa upp en chefredaktör.

–  Jag gjorde ett undantag eftersom det i det här fallet finns en rad  faktafel. Peter Felllman svarade bara med att man jobbar efter en tes  som journalist, men när han väljer att utelämna uppgifter som inte  stärker den tesen leder det ju till en obalanserad journalistik. Det är  ju inte professionellt, säger hon.

Hon påpekar bland annat att det  inte stämmer att flera personer har slutat efter att Kent Persson  tillträdde som partisekreterare, utan att de hade valt att lämna redan  innan han började på sin nya tjänst.

Anna Charlotta Johansson hävdar  också att DI:s uppgifter om att partiets ekonomi inte skulle vara i  balans är helt felaktiga.
– Samma eftermiddag fick DI nya  färska siffror skickade till sig som visar att Kent Persson har vänt minus till plus, men Peter Fellman väljer att utelämna detta, säger hon.

Hon tar också upp att  Aftonbladet först hakade på DI:s granskning, men att Aftonbladet valt att plocka bort artikeln efter man ringt och påpekat faktafel.

– Givet allt detta är det en självklarhet att  jag som presschef inte låter Kent Persson bli intervjuad av DI. Om han  skulle ställa upp på en sådan intervju skulle det legitimera deras  artikel och vi vill ju inte bidra till att stödja en sådan tes, säger Anna Charlotta Johansson.

Peter Fellman ger följande kommentar:
– Det är normalt journalistiskt arbete. Vi rättar alltid konkreta faktafel. Hon har inte kunnat påpeka några sådana som vi har kunnat rätta, säger han.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.