Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Moderaterna positiva till att "stridshingsten" sprider sig

Publicerad: 14 oktober 2013, 07:41

Statsminister Fredrik Reinfeldt – en stridshingst.

Foto: Montage/Andreas Elgstrand.

Statsminister Fredrik Reinfeldt hävdar att han är en ”stridshingst som är bra på att kämpa.” Svaret till TT har väckt reaktioner i sociala medier. Centerpartisten Patrik Davidsson undrar bland annat: ”Är Reinfeldt med på V75 på lördag, kan man satsa på honom.” Fredrik Reinfeldts pressekreterare Markus Friberg ser enbart positivt på diskussionen.


Ämnen i artikeln:

Fredrik ReinfeldtModeraterna

– Det är bra om att folk diskuterar att han är taggad att vinna nästa val, säger Markus Friberg.

Fredrik Reinfeldt har varit (M)-ledare i tio år och statsminister i sju år.

Då  TT frågade honom hur länge han tror att hans lust att fortsätta som  partiledare räcker om det går bra vid valet nästa år blev svaret.
"Jag  är en stridshingst och bra på att kämpa. Jag känner stor lust för nu  handlar det mycket om att förbereda oss för ett valår som jag tror blir  väldigt spännande."

Reaktionerna har inte låtit vänta på sig. Förutom att man undrar om det går att spela på honom har exempelvis KD-ledamoten Caroline Szyber twittrat.
”Jag gillar uttrycket #stridshingst är så otippat av Reinfeldt att det är bra.”

Hon  är som sagt medlem av Alliansen, medan motståndarsidan representerad av  Ett Alliansfritt Sverige skrev ”Löfven måste presentera ett trovärdigt  regeringskavalleri!”

Ett Alliansfritt Sverige passade också på  att lägga upp ett bildmontage med Anders Borg där finansministern rider  på ”stridshingsten” Reinfeldt mot skräckriket Mordor i JRR Tolkiens  Sagan om Ringen, enligt TT.

Fredrik Reinfeldts pressekreterare  Markus Friberg tycker att det är bra att statsministern uttalande har  skapat en diskussion i sociala medier eftersom man diskuterar att han är  taggad att vinna valet.

Han tycker också att själva uttalandet är bra.
– Det visar verkligen att Fredrik Reinfeldt är en vinnarskalle, säger Markus Friberg.

Historieprofessor  Dick Harrison uppger att en stridshingst användes på 1500- och  1600-talen för strid i tuff krigsmiljö samt att det är en väldigt dyr  häst att föda upp.
– Den kräver speciell träning och det är bara  några få som har råd att köpa en stridshingst. Ingenting som vanliga  bönder har råd med, säger han till Aftonbladet.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.