Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Moderaternas kommunikationschef lämnar

Publicerad: 2 oktober 2018, 07:23

Hampus Knutsson

Foto: Andreas Elgstrand

Hampus Knutsson går vidare från rollen som partiets kommunikationschef efter bara ett år.


Ämnen i artikeln:

Hampus KnutssonModeraternaKommunikation

I april 2017 klev Hampus Knutsson in i rollen som kommunikationschef för Moderaterna. Han kom då närmast från samma roll på mediekoncernen Stampen. Men bara efter drygt ett år lämnar han partiet.

– Jag har  sett uppdraget som ett projekt och en möjlighet att få vara med om en valrörelse, men nu är det dags för mig att ta ett kliv vidare, säger Hampus Knutsson till Dagens Media.

Hampus Knutsson beskriver tiden som kommunikationschef för Moderaterna som intensiv. Han fick uppleva en valrörelse där Moderaterna kritiserades för sin kommunikation i samband med en film från Moderaternas lokala förening i Göteborg, där man använt genrebilder från bilbränder i Kanada för att belysa problemet i staden.

Även om han själv anser att det varit bättre med autentiska bilder, så tycker han fortfarande att partiet gjorde en bra valrörelse.

– Jag tycker att vi har gjort en rakryggad och schysst valrörelse där vi moderater har fokuserat på att prata om vår politik istället för att förtala andras.

Hampus Knutsson har gjort klart med ett nytt uppdrag i slutet av oktober, men ber om att få återkomma om vad det blir. Istället ska han njuta av att vara föräldraledig under tiden.

LÄS MER: Från en kris till en annan – han byter Stampen mot Moderaterna

Alex Hartelius

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.