Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Moderna Tidskrifter begärs i konkurs

Publicerad: 6 mars 2012, 15:26

Resume.se har tidigare skrivit om Moderna Tidskrifters ekonomiska trubbel. Förlaget, som bland annat är delägare i Blondinbellas Egoboost, har begärts i konkurs av ett tryckeri i Västerås. – Det har varit en tvist, men vi har betalat pengarna nu. Vi har haft det tufft, men vi håller verkligen inte på att gå i konkurs, säger Daniel Andersson Alm, vd på Moderna Tidskrifter till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

EgoboostEgoboost MagazineModerna Tidskrifter

En konkursansökan har lämnats in till Stockholms Tingsrätt mot Moderna Tidskrifter. Det är tryckeriet TB Screen i Västerås som står bakom ansökan. Enligt tryckeriet har inte Moderna Tidskrifter betalt tryckerikostnader på cirka 48 000 kronor.

När Resume.se når Moderna Tidskrifters vd Daniel Andersson Alm känner han inte till konkursansökan.

–       Vi har flyttat och haft problem med posten, säger han.

Tidigare har Moderna Tidskrifter skyllt obetalda skulder på ett säljbolag, som Resume.se tidigare rapporterat.

–       Vi har haft det tufft, men vi kommer absolut inte att gå i konkurs. Jag ska kolla upp det här, jag får återkomma, säger Daniel Andsersson Alm till Resume.se.

När han återkommer meddelar han att det rör sig om en tvist om en reklamkampanj för Egoboost i tunnelbanan Men förlaget har nu betalat tryckeriet, säger han.

– Vi har haft det tufft som sagt, men nu har det vänt och vi kommer verkligen inte att gå i konkurs. Det går bra nu igen, säger Daniel Andersson Alm.

Moderna Tidskrifter är delägare i Blondinbellas Egoboost och ger bland annat även ut tidningen Pappa. Förlaget ska också ge ut första numret av Kungliga Magasinet med hovexperten Roger Lundgren i april.

Isabella "Blondinbella" Löwengrip påpekar för Resume.se att skulderna inte haft med hennes tidning Egoboost att göra. Egoboost är ett eget bolag där Moderna Tidskrifter är delägare. Dock rörde skulden just en kampanj där Isabella "Blondinbella" Löwengrip var på affischerna för att marknadsföra Egoboost.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.