Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Modiri väckte "nya känslor" hos SD-ledaren

Publicerad: 10 juni 2014, 06:16

Navid Modiri.

Foto: Yasmine Winberg.

Kjell Häglund ifrågasätter den svenska popkritiken, Facebook släppte Snapchat-konkurrent för tidigt, Ullared-chefen slutar och Navid Modiri spelade sin golfrunda med Jimmie Åkesson. Det är några av nyheterna i Morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

UllaredFacebookKjell HäglundCohn & WolfeNavid Modiri

Svenska popkritiken kritiseras
Kjell Häglund ifrågasätter på Expressen Kultur den svenska popkritiken efter att First Aid Kits nya album höjts till skyarna och Håkan Hellströms konsert på Ullevi utnämnts till "bäst i världen". Bland annat skriver Häglund: "När jag kollar igenom tongivande kritikers betyg på svensk pop det senaste året tror jag först att jag räknat fel – exempelvis har Jan Gradvall gett fyror eller femmor till 20 av de senaste 23 svenska skivsläppen han recenserat. Ur såväl pop- som popkritikhistoriskt perspektiv är denna kvalitetsekvation omöjlig."

Cohn & Wolfe-grundare har gått bort
Norman Wolfe, en av medgrundarna till internationella pr-byrån Cohn & Wolfe har avlidit vid 87 års ålder. Han startade Cohn & Wolfe tillsammans med journalistkollegan Bob Cohn i Atlanta 1970 och den växte till att bli en av världens största pr-byråer, skriver AdAge.

Navid Modiri spelade golf med Jimmie Åkesson
På måndagen träffade mångsysslaren och kommande sommarprataren Navid Modiri, som Resumé för övrigt gjorde helgintervju med förra veckan, Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson över en runda golf. Mötet stod klart sedan han deltog i en auktion i Musikhjälpen och ropade hem golfrundan för 50 000 kronor tack vare donationer från flera privatpersoner.
– Vi pratade bland annat om faderskap, mångfald, rasism, flykt, uppväxt, föräldrar och klass. Det blev varken hätskt eller en debatterande. Jag ville inte bara prata om det som finns på ytan, utan om bakomliggande rädslor och drivkrafter. Jag tror att det väckte lite nya tankar hos honom, säger Navid Modiri till Metro.

Facebook släppte Snapchat-konkurrent för tidigt
Facebook ryktade köpbud i november förra året på tre miljarder dollar till fotoappen Snapchat misslyckades och Facebooks Snapchat-kopia Poke blev en flopp. Nu gör bolaget ett nytt försök med en fotoapp där foton och videoklipp, liksom i Snapchat, försvinner när mottagaren tittar på dem. Men Slingshot, som appen heter, är annorlunda från Snapchat på det sättet att mottagaren själv måste skicka ett foto för att se fotot hen har fått. Facebook lade på måndagen ut appen i Apples App Store i några länder, men till teknikbloggen The Verge säger en talesperson för Facebook att det var ett misstag att appen lades ut. Den är inte riktigt klar, men ska komma ut snart, skriver SvD.

Time Warner vill köpa Vice Media
Det ryktas om att Time Warner vill köpa multimedieföretaget Vice Media för närmare en biljon dollar. Nyheten kom samtidigt som Time Warner sa adjö till sin flaggskeppstidskrift Time som på måndagen blev sitt eget företag, skriver The New York Times.

Facebook tar in PayPal-vd
Facebook har rekryterat PayPal's vd David Marcus för att bli ansvarig för messaging-produkter på företaget. Rekryteringen tros vara ett steg i att Facebook vill göra sin Messenger-tjänst mer lukrativ, rapporterar AdAge.

Ullared-chefen slutar
Efter 15 år avgår vid årsskiftet Boris Lennerhov som koncernchef för Gekås i Ullared. En bidragande orsak är att han har cancer i lymfkörtlarna. Lennerhov blev en känd och omtyckt profil i Kanal 5:s serie "Ullared", skriver Expressen.

Skådespelaren Rik Mayall är död
Den brittiska skådespelaren Rik Mayall är död, 56 år gammal. Rik Mayall är mest känd för sin roll som "Rick" i kultserien "Hemma värst" från 1980-talet. Han har även spelat i "Svarte orm", "Bottom" och "Parlamentets svarta får", skriver Aftonbladet.

Linus Fremin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.