Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Monica Gunne kritiseras av kollegor

Publicerad: 16 april 2013, 08:57

Monica Gunne.

Foto: Aftonbladet.

Monica Gunnes krönika i Aftonbladet i dag ”krälar i spåren” av det ”islamofoba drev som Omar Mustafa blivit utsatt för”. Det menar Aftonbladets ledarskribent Anders Lindberg som starkt kritiserar kollegans text som han menar andas en oacceptabel människosyn.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetAnders Lindberg

Anders Lindberg upprörs av att Aftonbladets Monica Gunne tillskriver Oma Mustafa vissa egenskaper och åsikter bara för att han är muslim.

”Jag har visserligen inte en susning om vad Omar ­Mustafa står för, men  han om ­någon, hade väl till exempel kunnat rycka tag i komplexiteten  och regelverket i de så kallade hedersrelaterade ­familjerna?”, skriver Monica Gunne bland annat i krönikan.

”Det är extremt ovanligt att vi på ledarsidan går i polemik med  Aftonbladets krönikörer. Men Monica Gunnes alster är precis den typ av  saker som kommer krälande i spåren av det, delvis islamofoba, drev som  Omar Mustafa blivit utsatt för”, skriver Anders Lindberg.

Resumé har sökt Monica Gunne för en kommentar.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

AftonbladetAnders Lindberg

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.