Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Monocle: Neurath en av världens bästa grävande journalister

Publicerad: 18 september 2014, 11:00

Carolina Neurath hyllas av Monocle.

Tidningen Monocle har gått igenom vad man anser är världens främsta grävande journalister – SvD:s stjärnreporter Carolina Neurath kommer på tredje plats. – Det är väldigt stort, det är sjukt stort, säger hon till Resumé.


Hon berättar att hon blev intervjuad av tidningen för några veckor sedan men att hennes sambo, som besöker London över dagen, informerade henne om att tidningen nu kommit ut.

- Jag har inte sett det ännu, men jag vet att de lyfter upp en från USA, en från Italien och mig från Sverige, säger Carolina Neurath.

Hon berättar att hon pratade länge och väl med Monocle om alla gräv hon gjort – exempelvis Räntekartan, Klarna, Bluestep och Postkodlotteriet.

Monocle ville också veta hur hon ser på granskande journalistik och vad hon anser är hennes viktigaste grävjobb.

– Jag tyckte att frågan var svår att svara på, men jag anser nog ändå att Klarna-granskningen och Räntekartan är exempel på ett nytänkande inom journalistiken där man får läsarna att delta. Det är en interaktiv relatidsgranskning, säger Carolina Neurath.

Monocle grundades 2007 av den kanadensiske entreprenören tillika Financial Times-kolumnisten Tyler Brûlé.

Han har även grundat magasinet Wallpaper.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.