Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

More digital studios första svenska partner i Decentraland

Publicerad: 14 november 2022, 13:33

More digital studios är den första svenska byrån som bjudits in att bli del av Decentralands kreatörsprogram.

Ämnen i artikeln:

MetaverseNyheter

Alicia Price

alicia.price@resume.se


More digital studios är den första svenska byrån som tar plats i Decentralands creator program. Det första gemensamma projektet är en upplevelse som firar Día de los Muertos, De dödas dag, som är en stor och viktig högtid som framför allt firas i Mexiko ungefär samtidigt som Allhelgonahelgen.

– Vi kände att det var viktigt för oss att hedra Día de los Muertos och allt vad det står för, men som kreatörer ville vi ju så klart pusha gränserna lite för hela upplevelsen, säger Gabriella Boije, creative director på More digital studios. 

Decentraland är en webbbaserad 3D-plattform för virtuell värld, där användare kan köpa virtuella tomter och fylla med spel eller designer. Det är en del av metaversum, och tidigare har bland annat Absolut Vodka och andra varumärken tagit steget in i metaversum och Decentraland.

LÄS MER: Kom igång, designa, väx: Resumé går igenom allt du behöver veta om Metaverse 

Vad får ni ut av att synas i Decentraland?
– Det handlar om att lära oss mer om nya kanaler och få förståelse för besökarnas mindset och vilket innehåll som kan generera värde. På More drivs vi av förändring och möjligheterna med metaverse är en inspirerande utveckling, menar Max Alm, creative och design lead på More digital studios.

Upplevelsen som More digital studios har skapat är en digital kyrkogård där man kan tända ljus, dansa och lösa olika utmaningar. Besökare som löser gåtor eller ledtrådar får tillgång till gömda rum och ”wearables”.

– Vi gillar verkligen de gamla momenten från klassiska datorspel där du behöver lösa ledtrådar för att ta dig vidare eller få något, säger Michal Stec, senior producer på Decentraland. 

– Vi bjöd in More Digital Studios till vårt Creators Program på grund av deras intressanta synsätt på både kreativa idéer och storytelling kombinerat med tech. Lite av en package deal och det är precis vad vi på Decentraland letar efter i våra partners, säger Michal Stec.

Decentralands kreatörsprogram, Creators program, innebär att man får utrymme på plattformen för att skapa och visa upp olika kreativa projekt, och är också ett kvitto på att man har både kreativ höjd och tekniskt kunnande som platsar i metaverse, menar Max Alm.

Planerar ni några fler aktiviteter i Decentraland?
– Utan att avslöja för mycket så för vi flertalet parallella dialoger med andra aktörer och varumärken för att hjälpa dem med deras närvaro i såväl Decentraland som på andra metaverse-plattformar, avslutar Max Alm.

LÄS OCKSÅ: Stor guide: Så avkrypterar du 2022

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev