Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Morgondagens tidning digitalt – kvällen innan

Publicerad: 11 december 2013, 13:44

I morgon får Svenska Dagbladet en unik chans till tjuvläsning. Den digitala utgåvan av papperstidningen kommer att finnas tillgänglig redan från klockan 22.00 – kvällen före.


Ämnen i artikeln:

SvD

Med start i morgon kommer SvD:s digitala utgåva av papperstidningen, eSvD, att kunna läsas redan på kvällen.

– Morgonen är ju ofta en kamp mot tiden och ibland är det lättare att hitta en stund att läsa lite senare på kvällen, därför ger vi nu våra läsare tillgång till första upplagan av Svenska Dagbladet redan klockan tio kvällen före, säger Martina Vaculik som är ansvarig för utvecklingen av eSvD i ett pressmeddelande.

E-versionen av SvD är en app för läsplatta och mobilen som fungerar även i datorn. Den är en digital kopia av papperstidningen, som man kan bläddra i sida för sida. Den är även uppdaterad med en rad tekniska finesser för att underlättar läsningen och ge en annan upplevelse.

– Man kan till exempel förstora texten på sidorna genom att skala upp dem – eller välja att läsa i ett textläge. Man kan också zooma in i bilder för att studera detaljer. I eSvD gör vi ibland också extra bildspel, säger Martina Vaculik.

E-versionen erbjuder även ett arkiv, där läsarna kan fritextsöka eller ta hem en viss dags tidning. Användarna kan även favoritmärka specifika artiklar för att läsa senare, eller dela det man vill att andra ska upptäcka.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

SvD

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.