Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Morgonsvepet: Obama blir reporter på BBC

Publicerad: 26 juni 2015, 06:46

USA:s president Barack Obama hoppar in som reporter för BBC, Jan Helin ger Bonnier en känga och det ser mörkt ut för journalister på arbetsmarknaden. Det är några av nyheterna i Morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

TumblrBarack ObamaAftonbladetBonnierBBCMattsson Helin podcastSchibsted

Obama blir reporter på BBC
Den amerikanska presidenten Barack Obama ska testa sina vingar som reporter. Han har fått uppdraget av BBC att intervjua Sir David Attenborough som är känd för sina naturdokumentärer. I intervjun ska de diskutera klimatförändringarna som är en viktig  fråga för Obama under återstoden av hans tid i Vita Huset. På söndag sänds intervjun på BBC och den kommer även att visas i svenska SVT2 den 5 juli klockan 19.00.

Det ser mörkt ut för journalister och fotografer...
....I alla fall om man ska tro arbetsförmedlingens prognos över vilka yrken som ger stört chans till jobb i framtiden. På listan över yrken som kommer ha minst brist på personal under 2016 toppar journalister och fotografer.
"Journalister och fotografer kommer att möta en fortsatt mycket hård konkurrens om jobben 2016... ... och journalister bedöms ha mycket svårt att få jobb även på lång sikt" skriver Arbetsförmedlingen i sin rapport.

Helin: Klart Bonnier vill köpa – de är alldeles för analoga
Aftonbladets publisher Jan Helin ger Bonnier en känga apropå norska Dagens Naeringslivs nyhet om att Bonnier räknar på att köpa hans tidning. ”Klart de vill köpa, Bonnier är alldeles för analoga”, säger han i ett extrautsänt avsnitt av podcasten Mattsson & Helin. Samtidigt är Jan Helin upprörd över näringslivsjournalistiken som han anser okritiskt agerar på planterade rykten, sannolika testballonger av Bonniers med syfte att se hur Aftonbladets ägare Schibsted reagerar.  Jan Helin kallar sina egna teorier för smått konspiratoriska, under samtalet med Expressens chefredaktör Thomas Mattsson. Samtidigt framhärdar Jan Helin i hur absurd tanken på en försäljning av Aftonbladet skulle vara för Schibsted, eftersom kvällstidningen ingår i koncernens ”digitala ekosystem”. Samtidigt hävdar Thomas Mattsson att ett eventuellt bud – som ingen vet om det kommer - inte kan avvisas innan någon vet vad budet är; ägare reagerar olika på en krona eller en miljard.

SVT-meterolog gör succé på nätet
SVT-meterologen Nitzan Cohen har skapat en klicksuccé med sin beskrivning av ett segdraget lågtryck som hani sändning jämför med en "blöt kringla". Klippet hade under gårdagen visats över 165 000 gånger, skriver SVT.

Tumblr startar område för Gif:ar
Bloggplattformen Tumblr gör ett dedikerat utrymme för GIF-animationer. Utrymmet kallat Tumblr TV. Tanken är att användarna lättare ska kunna sprida GIF-animationer och för ändamålet har man skapat en hel sektion där GIF-animationer spelas upp i näst intill fullskärmsstorlek, samt tillför hashtaggar, skriver Omni och thenextweb.com.

Katarina Ekspong

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.