Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Mörkar iPad-fiasko utnyttjar Reinfeldt

Publicerad: 16 februari 2011, 15:47

Efter iPad-fiaskot tvingas Expressen släppa innehållet i appen gratis under en månad. Men tidningen mörkar misslyckandet – i stället publicerar man en reklamtext för sin Ipad-satsning där man använder en gammal bild på statsminister Fredrik Reinfeldt. – Det är ett gammalt foto när Reinfeldt läser Expressen på läsplatta i Davos för några veckor sedan, säger Reinfeldts pressekreterare Sebastian Carlsson till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Fredrik ReinfeldtExpressen

Expressens publicering i dag. En helsida om Ipad och Expressens app som släpps gratis "för att fler läsare ska få chansen att testa den”. I reklamtexten används en gammal bild på statsministern Fredrik Reinfeldt.

I går rapporterade Resume.se om Expressens iPad-fiasko – tidningen tvingas släppa appen gratis. Enligt Expressen handlar det om att få ”bred läsarfeedback”, men sanningen är en annan.

– Hade man haft gott om prenumeranter hade man inte behövt gå gratis en månad för att få "bred läsarfeedback", säger Joakim Jardenberg, internetdebattör, till Resume.se.

Expressen mörkar fiaskot. Istället publicerar tidningen i dag en artikel där man hyllar sin egen Ipad-satsning och samtidigt meddelar att appen släpps gratis  för att ”ge fler ”chansen att testa den”.

Expressen skriver att iPad är ”het bland ministrarna” och publicerar en stor bild där statsminister Fredrik Reinfeldt läser Expressen på läsplattan.

”Reinfeldt har svårt att dölja sin förtjusning när han får låna en iPad och kan läsa Expressen och Dagens Industri”, skriver Expressens reporter Fredrik Sjöshult i texten som både är reklam för Apple och Expressens app.

Resume.se kan avslöja att bilden på Reinfeldt, som används i Expressens reklamkupp, är gammal – den togs i Davos för flera veckor sedan, enligt Reinfeldts pressekreterare Sebastian Carlsson.

Enligt Sebastian Carlsson har statsministern inte på något sätt ställt upp på att göra reklam för Expressen medvetet.

– Någon har fotat honom när han läser Expressen i en läsplatta. En del i att var en offentlig person är att man fotograferas i alla möjliga olika sammanhang.

– Nuförtiden är det ju också så att många journlister kommer fram med sina tidningar dagen efter en publicering och ber statsministern läsa och hålla upp tidningen för fotografering. Och nu går ju tidningar att läsa på andra plattformar också och då blir det även den här typen av bilder.

Expressen-reportern Fredrik Sjöshult menar att Resume.se är snett ute.

– Bilden togs för drygt två veckor sen. Vem säger att det är ett problem? Jag pratade också med Reinfeldts presschef Roberta Alenius i går kväll om att vi skulle köra bilden och hon protesterade inte. Inte heller Sebastian Carlsson verkar ju tycka att det är något problem i din text, säger Fredrik Sjöshult till Resume.se.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Fredrik ReinfeldtExpressen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.