söndag2 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Möter hatet – Europa kärleksbombar nätet

Publicerad: 4 november 2014, 07:31

Europarådet, svenska Statens medieråd och Nyheter24-gruppen drar idag igång No Hate-dagen som omfattar 30-talet europeiska länder och går ut på att kärleksbomba Internet efter allt hat i sociala medier. Ett monument som hyllar Apple-grundaren Steve Jobs har plockats ned i Ryssland efter att företagets vd, Tim Cook, gått ut med att han är homosexuell. Taylor Swift drar tillbaka alla skivor från Spotify. Det är några av nyheterna i Morgonsvepet.

Ämnen i artikeln:

SpotifyFoxNyheter24-gruppenSVTCondé NastMorgonsvepetTaylor Swift

KB

Karl-Johan Byttner


Möter hatet – Europa kärleksbombar Internet
Europarådet, svenska Statens medieråd och Nyheter24-gruppen drar idag igång No Hate-dagen. Målgruppen är ungdomar mellan 13-18 år och kampanjen går ut på att "kärleksbomba internet", enligt Aftonbladet.
Det hela beskrivs som ett digitalt fackeltåg och tanken är att öka kunskapen om olika former av intolerans. På nothate.se finns bland annat sexton poddar om nätet och interaktiva utbildningar för unga bloggare och moderatorer. Deltagarna uppmanas också att forma sina händer till hjärtan, ta en bild och tagga den med #NoHateSe. Man ska även nominera tre personer som förtjänar kärlek och som i sin tur kan sprida kärlek vidare. Ett 30-tal europeiska länder deltar i kampanjen.
Här finns mer information.

Ryssland plockar bort Jobs-monument

En överdimensionerad Iphone har plockats ned vid ett universitetsområde i S:t Petersburg – monumentet var en hyllning till Apple-grundaren Steve Jobs.
Den ryska företagsgruppen ZEFS reste monumentet och hävdar nu att det har plockats bort efter Apples vd, Tim Cook, gått ut med att han är homosexuell, enligt DI.

Kallduschen: Taylor Swift dumpar Spotify

Världsstjärnan Taylor Swift drar tillbaka alla sina skivor från Spotify och andra streamingtjänster, enligt DN som refererar till The Guardian.
Hon har sedan tidigare hållit tillbaka sitt nya album "1989" från all form av streaming. Spotify har meddelat att man hoppas att hon ska " ändra sig och förenas med oss i byggandet av ny musikekonomi som fungerar för alla".
"1989" såldes i 1,3 miljoner exemplar redan under första veckan, enligt DN.

Tv-experiment läggs ned – har kostat 50 miljoner dollar

Det amerikanska tv-bolaget Fox lägger ned dokusåpan "Utopia" efter endast två månader, enligt SvD.
Tv-programmet bygger på ett experiment där en grupp människor ska skapa en egen civilisation – serien skulle egentligen ha pågått i ett helt år, men tittarsiffrorna har dalat.
"Utopia" skapades av den holländske tv-mogulen John de Mol, som exempelvis ligger bakom "Big Brother" och "The Voice". Utopia har blivit en riktig dystopi och kallats den största floppen i tv-historien.

Comhem ökar vinsten
Kabel-tv-operatören Comhem redovisar ett justerat ebitda-resultat på 576 miljoner kronor för Q3 (569).
Analytikerna hade räknat med 578 miljoner kronor, enligt en enkät från Six News/Inquiry Financial.
Nettoomsättningen landade på 1,210 miljarder kronor, enligt DI.
Antalet digitala abonnemang var 0,607 miljoner, varav TiVo står för 0,132 miljoner.

Condé Nast först att flytta i nya World Trade Center
Nya One World Trade Center i New York har nu öppnat. Byggnaden ersätter tvillongtornen som förstördes i terrorattacken den 11 september 2011.
Skyskrapan är med sina 541 meter USA:s högsta byggnad och den nya byggnaden har stålförstärkt betong.
Förslagsjätten Condé Nast är den första hyresgästen och har redan flyttat in med 170 av sina 3 400 anställda, enligt DN.
Projektets vd, Patrick Foye, hävdar att One World Trade Center är "Amerikas säkraste kontorsbyggnad.

SR-logga kapad i Shanghai
Städarna på Shanghais flygplats använder en logga som är i det närmaste identisk med SR:s logga på sina uniformer Det har fotografen Christan Hagward upptäckt när han mellanlandade där, enligt Omni som refererar till SVT.
SR uppger att man känner till det hela och att juristerna arbetar med frågan, men att det inte är så enkelt eftersom det handlar om olika verksamheter och länder som ligger långt bort, enligt SR:s kommunikationsdirektör Helen Hellströmer.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev