Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Motreaktionen mot Facebook: Lägg till alla flaggor

Publicerad: 17 november 2015, 10:38

Nu går det att lägga till fler flaggor än den franska.

Facebook har fått skarp kritik efter att det går att lägga en fransk flagga över profilbilden – men ingen för att hedra offren i Beirut. Nu kommer motreaktionen som gör det möjligt att lägga till flaggor för fler länder som är angripna av terrorgruppen IS.


Ämnen i artikeln:

FacebookTerrorattack

Efter terrordåden i Paris i fredags var Facebook snabba med att lägga till två funktioner relaterade till dåden. Det rör sig dels om "Safetycheck" som gör det möjligt för människor i Paris att meddela sina vänner att de är i säkerhet, och dels att addera en fransk flagga över sin profilbild.

Men det dröjde inte länge till förrän företaget fick skarp kritik mot att motsvarande funktioner inte fanns för de som föll offer i Beirut i torsdags. I det attentatet, som IS sedermera har tagit på sig, dödades ett 40-tal människor.

Efter kritiken har Facebooks grundare Mark Zuckerberg meddelat att företaget kommer att aktivera "Safetycheck"-funktionen för fler områden:

"Vi bryr oss om alla människor, och vi jobbar hårt för att hjälpa de som lider i så många situationer som vi kan", skriver han i ett inlägg på sin egen sida.

Nu har en privatperson utvecklat funktionen "All Flags Photo Converter". På sajten finns uppmaningen: "Visa ditt stöd för alla länder som har attackerats av IS, lägg till deras flaggor till din profilbild".

Exempelbilden på sajten är ingen annans profilbild än Mark Zuckerbergs.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

FacebookTerrorattack

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.