Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

MP-politikern till Aftonbladets journalist: "Är du dum i huvudet?"

Publicerad: 9 maj 2016, 09:20

Anna Kelemens sms till Aftonbladets John Granlund.

Aftonbladets reporter John Granlund försökte få en intervju med Anna Kelemen som sitter i Miljöpartiets valberedning. Hennes svar gjorde honom minst sagt förvånad.


Ämnen i artikeln:

MiljöpartietAftonbladet

Bilden på sms-konversationen mellan Aftonbladets journalist John Granlund och miljöpartisten Anna Kelemen sprids nu i både sociala och traditionella medier. Orsaken? Hennes svar "Är du dum i huvudet?" på en helt vanlig intervjuförfrågan. På Anna Kelemens Facebook-sida förklarar hon sitt argsinta tonläge:

"Jag tycker inte om att vara otrevlig mot folk men Aftonbladets journalister har förbrukat mitt förtroende!! Jag försökte vara artig och neutral mot dom men det går tyvärr inte!! och jag har lärt mig en läxa till livet! fast jag tycker inte att jag har avslöjat något... men jag borde inte prata med dom i en enda sekund."

Hon skriver vidare att hon fått idén att svara så från en Facebook-kontakt. "Här har du svaret Thomas som du tipsade", skriver hon under en skärmdump av mobiltelefonen, rapporterar Aftonbladet.

Hon berättar också att John Granlund ringt henne sju gånger i hopp om att lyckas komma i kontakt. Det stämmer dock inte, enligt tidingen. Och i ett Twitter-meddelande ber valberedningens ordförande Joakim Larsson om ursäkt för sin kollegas svar. "Anna Kelemen har inte deltagit i beredningen av språkrörsvalet. Jag tar avstånd från hennes sms och vill be om ursäkt."

John Granlund själv skriver i ett mejl till Expressen att han överaskades av miljöpartistens aggressiva svar:
"Jag tycker det är anmärkningsvärt att en politiker som har möjlighet att påverka regeringssammansättningen uttrycker sig så här."

Resumé har upprepade gånger sökt Anna Kelemen, hittills utan framgång.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

MiljöpartietAftonbladet

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.