Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Mr Cool" svarar för första gången på kritiken

Publicerad: 23 juli 2018, 11:07

Foto: Bilden är ett montage

Anton Magnusson, som går under namnet Mr Cool, berättar i sin podcast om drevet och liknar situationen med ett avsnitt i South Park.


Komikern Anton Magnusson fick hård kritik för sin låt "Knulla barn". Låten släpptes redan 2015, men det var först tre år senare som låten fick stor uppmärksamhet.

Några har kallat den för "pedofillåt" och jobbat för att få låten bortplockad från Spotify. Andra har försvarat låten och sagt att satir måste få finnas i Sverige. Kalle Lind skrev bland annat på sin blogg "Djungeltrumman" att man måste se låten för vad den är. "Ett groteskeri, en orgie i det mest förbjudna, en smaklöshetens all time high”, skriver han bland annat.  

Nu uttalar sig huvudpersonen Anton Magnusson i sin podcast om drevet och liknar situationen med ett avsnitt i South Park.

– I South Park är det ofta att de vuxna får någon form av moralpanik, att det är någon ny grej som de liksom blir arga på – och skapar en mobb, säger han.

Han betonar även att budskapet i låten är på skämt.

– Jag tycker inte det är speciellt provocerande. Det är på skämt, det är ingen som far illa av det.

Sedan kritiken har Anton "Mr Cool" Magnussons stand-up turné  ”Funny fuckups” avbokats av flera platser. Men det ser inte ut att stoppa turnén när arrangörerna Under Produktion hittat nya hemliga lokaler i Göteborg, Växjö, Hässleholm och Helsingborg där komikerna kan uppträda.

Alex Hartelius

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.