Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

MTG-bolag skapar webbtidning åt finansbolag

Publicerad: 3 december 2013, 15:27

Redaktörerna har fått i uppdrag att skapa webbtidningen ”Tryggare Framtid” åt Max Matthiessen. Tanken är att ta ett helhetsgrepp på pensions- och försäkringsfrågor. Det MTG-ägda bolaget har också anställt Sandra Jansson från SvD Näringsliv som redaktör för sajten.


Ämnen i artikeln:

MTGRedaktörerna

Redaktörerna producerar sedan tidigare Max Matthiessens kundtidning, men  får nu även i uppdrag att skapa bolagets webbtidning ”Tryggare Framtid”.

–  Den redaktionella bevakningen av pensions- och försäkringsfrågor i  Sverige har dels varit ganska sparsmakad, dels utspridd på flera  aktörer. Som läsare och intresserad i ämnet har det varit svårt att få  en samlad bild av vad som händer på området, säger Fredrik Arvidsson,  redaktionschef på Redaktörerna i en kommentar.

Målet med ”Tryggare  Framtid” är att öka kunskapen om pensioner och försäkringar – webbsajten drivs enligt journalistiska principer och uppdateras  dagligen.

Sajten kompletteras även med nyhetsbrev till prenumeranter.

–  Vi vill att läsaren ska känna att han eller hon kan fatta bättre beslut  om sin ekonomiska trygghet efter att ha läst Tryggare Framtid. Vi  behöver alla få mer hjälp att förstå vilka konsekvenser de beslut vi  fattar idag får för framtiden, säger Niklas Mild, kommunikatör och  ansvarig för projektet på Max Matthiessen i en kommentar.

Redaktörerna har också anställt Sandra Jansson från SvD Näringsliv som redaktör för sajten.  Hon har arbetat som ekonomiskribent på Reuters.

–  Med Sandra på plats stärker vi vår kompetens inom såväl det digitala  som det ekonomijournalistiska området, säger Fredrik Arvidsson i en  kommentar.

Redaktörerna arbetar sedan tidigare med en rad kunder inom  den ekonomiska sfären – alltifrån Handelsbanken och Fidelity till AFA  Försäkring.

Redaktörerna startade 2003 efter att MTG valt att fokusera på tv och radio och Metro  International börsnoterats.

Produktionen av ett fåtal  kundtidningar fanns dock kvar, bland annat Viasat News. Bolaget  startades för att skaffa uppdragsgivare även utanför MTG-sfären.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

MTGRedaktörerna

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.