Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

MTG-boss slutar

Publicerad: 4 april 2012, 11:10

Robert Kviby.

Foto: Ulla Montan.

Robert Kviby har sagt upp sig efter bara knappt fyra månader som vd för MTG Radio som står inför personalneddragningar. Christer Modig kliver in som tillförodnad vd.


Ämnen i artikeln:

MTG RadioRobert Kviby

– Jag kände att förutsättningarna från det att jag tog jobbet tills nu har förändrats så pass mycket att jag inte längre är rätt person där. Då sa jag upp mig, säger Robert Kviby till Resume.se.

Ligger det någon schism bakom beslutet?
– Nej, jag har jobbat inom MTG i nio år och har bara gott att säga om dem. Men det är klart – har man sitt drömjobb säger man inte upp sig.

Vad ska du göra nu?
– Ingen aning. Just nu tar jag en kopp kaffe på Götgatan. Ungefär så långt sträcker sig mina planer för tillfället, säger han.

Christer Modig kommer att ta över som tillförordnad vd för MTG Radio som tvingas banta. Den hårdnade konkurrensen i form av samarbetet mellan SBS och NRJ tar hårt på MTG Radio. Bolaget kommer att nedbemanna, men hur många som får gå är inte klart.

"De organisatoriska förändringarna innebär en minskning av personalstyrkan och är en effekt av förändringar i konkurrenssituationen på marknaden. Det sedan tidigare kända samarbetet mellan SBS Radio och NRJ, som träder i kraft den 1 januari 2013, skapar en dominerande aktör på marknaden och förhindrar förutsättningar för konkurrens inom kommersiell radio. MTG Radio kommer efter den 1 januari 2013 att vara ungefär hälften så stor som den största aktören på marknaden", skriver MTG i ett pressmeddelande.

Christer Modig har arbetat för MTG sedan 1998 och varit programdirektör på MTG Radio mellan 2000 och 2011. Sedan december 2011 jobbar han som strategisk rådgivare åt MTGs koncernledning.

– Det är bra att vara tillbaka på MTG Radio, men tyvärr sker det under svåra omständigheter. Kommersiell radio har verkat i ett tufft politiskt klimat under hela sin existens. De kommande förändringarna i branschen, med partnerskapet mellan SBS och NRJ och de konkurrensbegränsande effekter detta får, tvingar oss att anpassa verksamheten därefter, säger Christer Modig, tf. vd för MTG Radio.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

MTG RadioRobert Kviby

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.