Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

MTG-bossens extraknäck

Publicerad: 4 januari 2012, 13:26

Robert Kviby, vd MTG Radio.

Foto: Ulla Montan.

Robert Kviby är inte bara vd för MTG Radio. I februari debuterar han även som författare. Den första delen i den tilltänkta spänningsromansserien De korrupta kommer ut i mars.


Ämnen i artikeln:

MTG RadioRobert Kviby

”Stockholm 1989. Flera prostituerade kvinnor dödas men inga gärningsmän grips och polisen lägger ganska snart ner utredningarna.

Kriminalreportern Annie Lander skriver på en artikelserie om morden.

När hon, till skillnad från poliserna, talar med andra prostituerade om morden förstår hon att det finns kopplingar till en av stans mest exklusiva herrklubbar.”

Så inleds baksidetexten till MTG Radio-bossen Robert Kvibys spänningsroman ”De korrupta”. Boken är den första av en tilltänkt serie.

– Jag har alltid skrivit och har haft kontakt med ett förlag sedan två år tillbaka. Sedan dess har jag gjort research och skrivit på boken, säger Robert Kviby.

Boken handlar om en journalist, men handlingen är inte inspirerad av den miljö han själv jobbar i.

– Det är en helt fiktiv spänningsroman som beskriver hur det var när Sverige förlorade oskulden, så att säga. När den trygga folkhemstiden tog slut.

Men du ger inte upp vd-jobbet för att bli författare på heltid?
– Nej, det här gör jag vid sidan om.

Amina Djemili

Ämnen i artikeln:

MTG RadioRobert Kviby

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.