Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

MTG bryter allt samarbete med programledare – "oacceptabelt beteende"

Publicerad: 31 oktober 2017, 09:15

Foto: Andreas Elgstrand

Efter att flera tidigare medarbetare anklagat TV3-profilen för "oacceptabelt beteende" väljer MTG nu att bryta allt samarbete med mannen.


Ämnen i artikeln:

MTG Sverige

Förra veckan gick Jenny Appelgren, inslagsproducent på TV3, ut och anklagade en profil på kanalen för mobbning av andra medarbetare. För Aftonbladet vidareutvecklar hon kritiken.

– Det var en pågående mobbing. Som inslagsproducent är du i en väldigt utsatt position och får mycket skit. Han terroriserar, mobbar, förminskar, förtrycker sina kollegor. Han är ondskan själv. Ledning har vetat om detta länge. Jag grät mig till sömns, berättar Appelgren för Aftonbladet.

Andra medarbetare berättar för tidningen om att arbetssituationen på programmet var "den värsta de varit med om". Enligt Appelgren har programledaren blivit konfronterad flera gånger men MTG har istället valt att plocka bort medarbetare runtomkring honom.

Nu väljer de mediehuset sparka profilen efter att förra veckan ha inlett en utredning med anledning av uppgifterna.

– Vi har fått en del uppgifter, och det har kommit en del uppgifter till produktionsbolaget. Det är inga polisanmälningar, det är viktigt att säga. Men de uppgifterna tyder på ett beteende som vi inte kan acceptera och de är av sådan art att det inte är lämpligt att fortsätta samarbetet, säger Jessica Sjöberg, övergripande pressansvarig för MTG till Aftonbladet.

MTG vill inte berätta huruvida programmet där mannen är programledare kommer att fortsätta sändas.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

MTG Sverige

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.