Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

MTG-chef misstänktes för insiderbrott – utredningen nedlagd

Publicerad: 21 augusti 2015, 11:44

MTG-chefen förnekar brott.

Foto: Andreas Elgstrand.

UPPDATERAD. En chef på MTG misstänkes för insiderbrott och utreddes av Ekobrottsmyndigheten. Efter förhör med mannen är förundersökningen nedlagd. – Han förnekar bestämt, säger mannens försvarare, advokat Henrik Olssson Lilja.


Ämnen i artikeln:

MTG

Resumé rapporterade tidigare i dag om den misstänkta insiderhandeln som skedde i mars i år. Den utpekade mannen har en ledande befattning inom MTG-koncernen. Men på fredagen står det klart att åklagaren efter förhör väljer att lägga ned förundersökningen.

"Det finns inte längre anledning att fullfölja förundersökningen. På det utredningsmaterial som nu föreligger går det inte att bevisa att den eller de som varit misstänkta har gjort sig skyldiga till brott" heter det i beslutet.

Mannens advokat sa så här till Resumé innan beslutet om nedläggning kom:

– Alla insidermisstankar bygger på att någon form av handel har ägt rum. I det här fallet har åklagarmyndigheten blivit misstänksamma men det finns hur naturliga förklaringar som helst bakom. Jag tror att det kommer att läggas ned, säger han.

Resumé har utan framgång sökt den misstänkta chefen för en kommentar.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

MTG

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.