Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

MTG drar igång pristävling för kvinnor inom tech

Publicerad: 14 november 2014, 10:44

Sime avslutades tidigare i veckan genom en paneldiskussion under Women in Tech på Cirkus. Hundratals kvinnor deltog under seminarierna. MTGx ligger bakom det nya upplägget ihop med just Sime. Nu står det klart att MTGx även drar igång en tävling för "Women in Tech" – WIT Award.


Ämnen i artikeln:

MTGxSimeRikard Steiber

– Vi har under senaste tiden bjudit in 200 WIT:s att delta under hela SIME och intresset har varit otroligt stort. Därför är jag glad att vi kan bjuda in ytterligare 300 till en inspirerande eftermiddag på Cirkus i Stockholm, sade Rikard Steiber, CEO på MTGx och Chief Digital Officer för MTG i samband med konferensen.

Paneldiskussionen "Keep making Women in Tech a reality – the road ahead" hade deltagare från bolag som alltifrån Google, Spotify och Bonnier till Schibsted, Samsung och Microsoft.

Tanken med hela Women in Tech är att bolagen, som många gånger är konkurrenter, ska samverka för att få fler kvinnor att välja en karriär inom media och teknik.

Nu står det alltså klart att Women in Tech-rörelsen växer ytterligare genom att man också inför WIT-award.

Tanken är att uppmärksamma kvinnors framgångar inom teknik och även organisationer som är bra på att lyfta fram kvinnor i sådana frågor.

Det första Women in Tech-eventet skedde vid Internationella Kvinnodagen i år, men drar man alltså igång en tävling för att utöka uppmärksamheten kring Women In Tech.

– Vi ökar nu medvetenheten om Women In Tech, genom att initiera Women in Tech-award där individer och organisationer kan bli belönade för sina prestationer i sann WIT-anda, säger Rikard Steiber i en kommentar.

Det går att nominera unga, individuella och organisationer från den 1 januari.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

MTGxSimeRikard Steiber

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.