Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

MTG förnekar att Rikard Steiber är på väg bort

Publicerad: 25 augusti 2015, 08:40

MTG:s presschef Per Lorentz förnekar att MTGx-chefen Rikard Steiber är på väg att lämna

I går presenterade MTG ett sparprogram som innebär att 300 tjänster försvinner. Nedskärningarna påverkar även MTGx och nu kommer uppgifter på att chefen Rikard Steiber är på väg att lämna koncernen för USA. Rykten som dementeras av presschefen.


Ämnen i artikeln:

MTGxRikard SteiberMTG

Efter sommarens köp av Youtube-nätverken Splay och Zoomin.tv och 74 procent tyska e-sportsbolaget Turtle Entertainment kommer MTG att spara på slantarna. I vad koncernens vd Jörgen Madsen Lindemann beskriver som en del av MTG:s "digitala transformation" för att bli en digital underhållare lanserade koncernen i går ett sparprogram på 700 miljoner kronor som kommer att göra att 300 jobb försvinner.

Omkring en tredjedel av nedskärningarna kommer att drabba MTG i Sverige, cirka en tredjedel Storbritannien och resterade kommer att ske inom verksamheterna i Norge och Danmark. Det är fortfarande oklart vilka av MTG:s produkter och varumärken som påverkas, men besparingarna ska ge större utrymme för att i högre takt ompositionera koncernen från traditionell linjär-tv och mot internetbaserad video. Även MTGx kommer att drabbas av sparprogramet berättar MTG:s presschef Per Lorentz för Resumé.

– Sparpaketet kommer att påverka alla delar av organisationen. Exakt hur kan vi inte svara på. Det kommer att ta några månader.

Merparten av de stora investeringarna inom MTG den senaste tiden ligger inom ramen för koncernens digitala affärsområde MTGx. Enligt uppgifter till Di Digital är chefen för storsatsningen, Rikard Steiber, på väg att lämna koncernen och flytta till USA. Något som dementeras av Per Lorentz.

– Nej, det stämmer verkligen inte.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

MTGxRikard SteiberMTG

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.