Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

MTG går in med 10 Mkr i Splay

Publicerad: 6 mars 2015, 13:44

Vigor Sörman, vd på Splay.

MTG har nyligen pumpat in 10 friska miljoner i Youtube-nätverket Splay. Det värderar bolaget till 47 miljoner kronor, skriver Breakit. Det kan jämföras med United Screens som värderades till 90 miljoner.


Ämnen i artikeln:

MTGxVigor SörmanMTG

I början av februari meddelade MTGx att de ökar sitt innehav i Youtube-nätverket Splay som grundades av vd:n Vigor Sörman. I och med investeringen ökade de sin ägarandel från 35 till 49 procent.

Nu rapporterar tech-sajten Breakit att mediebolaget betalade 10,1 miljoner kronor för att öka sitt innehav. Det värderar hela Splay till 47 miljoner kronor. I fjol ökade bolaget sin omsättning med 500 procent till 25 miljoner kronor, och Breakit konstaterar att de har varit framgångsrika i sin etablering som största Youtube-nätverk i Norden.  

Som en jämförelse kan nämnas att Bonnier pumpade in 20 miljoner kronor när konkurrenten United Screens startade, vilket värderade bolaget till cirka 90 miljoner kronor. Under deras första verksamhetsår omsatte de 2,5 miljoner kronor och gjorde en rörelseförlust på nästan 7 miljoner.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

MTGxVigor SörmanMTG

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.