Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

MTG i stort Sony-avtal

Publicerad: 7 april 2014, 06:56

Modern Times Group, MTG, och Sony Pictures Television har träffat ett mångårigt avtal som innebär att samtliga fri-tv- och filmkanaler samt plattformar erbjuder tittarna de senaste filmerna och tv-serierna från Sony.


Ämnen i artikeln:

MTGxJørgen Madsen LindemannMTG

Avtalet mellan MTG och Sony Pictures Television, SPT, innebär bland  annat att filmer som ”The Smurfs”, ”Django Unchained”, ”Men in Black 3”  och ”The Amazing Spider-Man 2” samt en rad andra titlar från  filmbolaget blir tillgängliga via MTG.

Även kommande filmer blir tillängliga framöver.

Innehållet ska erbjudas via mediebolagets tio skandinaviska fri-tv-kanaler,  betalkanalerna på Viasat Film och Viaplays online-tv-tjänster.

– Vi  ser ett paradigmskifte. Konsumenterna vill ha tv när som helst och var  som helst och det är det vi nu erbjuder tillsammans med Sony Pictures  Television, SPT, säger Jørgen Madsen Lindemann, koncernchef på MTG i en  kommentar.

Viaplay-abonnenter får också möjlighet att titta vissa serier och filmer antingen streamat eller nedladdningsbart.

–  Affären är den första i sitt slag i och med att vi har licensierat Sony  Pictures fantastiska innehåll för alla plattformar i Skandinavien säger Jakob Mejlhede, innehållschef på MTGx i en  kommentar.

– Vi har njutit av ett långsiktigt partnerskap med MTG som  vi nu tar till nya höjder, säger Andreas Brosjo, ansvarig för  distribution på Sony Pictures Television i en kommentar.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.