Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

MTG i varumärkesbråk med konsultbolag kring ”Made by Sweden”

Publicerad: 19 januari 2018, 09:02

Konsultfirman äger rätten till varumärket "Made by Sweden" och vill stoppa MTG från att använda begreppet.

"Made by Sweden" har gått som tv-serie i TV3. Nu vill konsultfirman Green Stapler vill stoppa MTG från att använda varumärket och begär vite på en halv miljon.


Ämnen i artikeln:

VolvoMTGVarumärkeMade by Sweden

Green Staple protesterade redan 2016 då MTG sände tv-serien "Made by Sweden", ett tv-format som var ett samarbete mellan Volvo och Sveriges Olympiska Kommitté. Nu vill konsultfirman förbjuda MTG från att använda sig av begreppet "Made by Sweden" och tar nu frågan till Patent- och marknadsdomstolen.

Det har gått få förbi att Volvo har använt parollen i sin reklam sedan 2014 och namnet användes redan i Volvo-formatet som sändes i MTG:s kanaler i samband med OS i Rio de Janeiro 2016, men det är konsultbolaget som äger varumärket.

I stämningsansökan framgår detatt Green Stapler har skickat en brev till MTG vilket fick mediehuset att koppla in en advokatbyrå och hävda rätten till varumärket "Made by Sweeden.

Green Stapler begär ockkså vite på en halv miljon och kräver också att MTG ska stå för konsultfirmans framtida rättegångskostnader.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.