Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

MTG köper Dreamhack

Publicerad: 12 november 2015, 07:42

Foto: Andreas Elgstrand.

Efter spekulationerna – nu är det klart att MTG köper e-sportföretaget Dreamhack för 244 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Jørgen Madsen LindemannMTG

Techsajten Breakit har tidigare rapporterat om MTG:s intresse för det svenska e-sportsbolaget Dreamhack. Nu står det klart att affären är i hamn. Mediebolaget betalar 244 miljoner kronor för 100 procent av aktierna, och får därmed tilgång till samtliga arrangemang som de anordnar. I fjol omsatte Dreamhack 69 miljoner kronor och visade lönsamhet.

– Dreamhack är det ledande e-sportföretaget i Skandinavien och attraherar miljoner passionderade spelare till sina onlineligor och liveevents. Det här kompletterar vår tidigare investering i ESL, och förstärker vårt engagemang i e-sport som är en av de mest sedda och snabbast växande kategorierna inom onlinevideo, säger MTG:s koncernchef Jørgen Madsen Lindemann i ett pressmeddelande.

MTG äger nu 74 procent av världens största e-sportföretag ESL samt har investerat i Zoomin – ett företag som sänder olika e-sporttävlingar på nätet.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Jørgen Madsen LindemannMTG

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.