Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

MTG lanserar esport-magasin med "Heaton"

Publicerad: 12 april 2018, 11:51

I det nya Viafree-formatet ska esport-legendaren Emil "Heaton" Christensen diskutera aktuella händelser inom esporten.


Ämnen i artikeln:

MTGViafree

Mediehusen har länge försökt få grepp om den gigantiska esportcommunityn, en community som i dagsläget främst konsumerar innehåll på Amazonägda streamingplattformen Twitch.

Nu försöker MTG locka dem till sin egen plattform Viafree. I magasinet Esport-TV ska esport-profilen Emil "Heaton" Christensen diskutera aktuella händelser inom esportens värld tillsammans med bisittarna Erik Askered och Peter Strömberg.

– Jag och Erik är experterna. Medan Peter är på plats för att ställa de lite "dumma frågorna" och hitta de nya och mer icketraditionella infallsvinklarna. Vi har hittat en fantastisk dynamik i detta program. Veteranen, experten och en tydlig brygga till de som kanske inte konsumerar timvis med esport varje vecka. Esporten växer, och vi vill göra den tillgänglig för fler än bara de redan frälsta, säger Emil Christensen.

Esport-TV har även ett samarbete med Dreamhack som ska ge tittarna en inblick bakom kulisserna i den internationella tävlingsscenen.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

MTGViafree

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.