Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

MTG nära försäljning i Baltikum

Publicerad: 19 januari 2017, 08:09

Jörgen Madsen Lindeman

MTG är nära en försäljning av sina verksamheter i Baltikum. Detta kan ge ett tillskott på nästan miljard kronor, skriver Dagens Industri.


Ämnen i artikeln:

MTG

SEB sköter försäljningen där MTG uppges vilja sälja tv-verksamheterna i Estland, Lettland och Litauen. Enligt Di:s uppgifter är en affär nu nära at gå i hamn. Flera medier har rapporterat om prislapp på mellan 100 euro motsvarande 950 miljoner kronor.

Di har pratat med Swedbanks analytiker Stefan Ward som länge följt MTG. Han menar att prislappen kan leta sig upp till 1,5 miljarder kronor. Han tror att mediebolaget satsar på en bättre värdering genom att fokusera sina verksamheter till den nordiska markanden, Viaplay och de framtida affärsområdena såsom e-sport och Youtube-nätverket Splay.

Kritikerna hävdar att MTG:s försäljning sker i ett riskabelt läge i ljuset av en kultur av desiformation som sägs ingå i Rysslands utrikespolitik och sprider som till Ryssland.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

MTG

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.