Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

MTG ökar försäljningen

Publicerad: 22 april 2009, 11:16

MTG redovisar en försäljningsökning under årets första kvartal. Hade det inte varit för avskrivningen i intressebolaget CTC, så hade även vinsten ökat.


Ämnen i artikeln:

MTGHans-Holger Albrecht

MTG:s vd Hans Holger Albrecht. Foto: Björn Elgstrand

Under årets första kvartal ökade försäljningen med 10 procent till 3,3 miljarder kronor. Under kvartalet skrev MTG ner värdet på det ryska intressebolaget med 454 miljoner kronor. Därmed blev rörelseresultatet för MTG 233 miljoner kronor.

Om man räknar resultatet innan nedskriviningen så hamnar det på 688 miljoner kronor vilket är en förbättring med nästan 100 miljoner jämfört med samma kvartal i fjol. MTG föreslår också en utdelning för 2008 på 5 kronor per aktie. Enligt E24 var både vinsten och försäljningen bättre än vad analytikerna räknat med.

– Dessa resultat bevisar fördelarna med att driva en balanserad TV-verksamhet som kombinerar ägande av innehåll med distribution, och genererar en nästan likvärdig mix av abonnemangs- och reklamintäkter med ett flertal kanaler i ett flertal länder. Trots de försämrade marknadsförutsättningarna har vår framgångsrika modell levererat ännu ett kvartal med tvåsiffrig tillväxt och en 15-procentig ökning i koncernens lönsamhet med en rörelsemarginal på över 20 procent., säger vd Hans-Holger Albrecht i en kommentar.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

MTGHans-Holger Albrecht

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.