Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

MTG ökar försäljningen

Publicerad: 11 februari 2010, 13:06

MTG har klarat sig förvånansvärt bra under 2009. När resultatet för det fjärde kvartalet redovisas ökar både försäljningen och rörelsevinsten.


Ämnen i artikeln:

MTGBörs

Hans-Holger Albrecht, vd på MTG.

Värt att notera är att MTG ökar intäkterna inom fri-tv, det vill säga reklamintäkterna, i Skandinavien med fyra procent under fjärde kvartalet. Även antalet abonnenter ökade rejält under kvartalet i Norden.

När omsättningen summeras för fjärde kvartalet 2009 når MTG en bit över 4 miljarder kronor. Rörelsevinsten ökar med 9 miljoner till 624.

Men trots att MTG:s rörelse går bra under kvartalet slutar det med en brakförlust och det beror främst på en nedskrivning av värdet på Nova Televizia.
– Som tidigare meddelat har vi skrivit ned värdet på några av våra tillgångar på tillväxtmarknaderna, men resultatet för den löpande verksamheten var bättre än vad vi hade väntat oss och bättre än vad våra konkurrenter har redovisat, säger vd Hans-Holger Albrecht i en kommentar.

Till glädje för aktieägarna ökar MTG också utdelningen med en 50 öring till 5,50 per aktie.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

MTGBörs

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.