Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

MTG prickar förväntningarna

Publicerad: 21 oktober 2009, 11:31

MTG fortsätter att redovisa förvånansvärt starka siffror i den tuffa annonskonjunkturen. Under tredje kvartalet minskade fri-tv-intäkterna i Skandinavien med blygsamma 2 procent.


Ämnen i artikeln:

MTGHans-Holger Albrecht

Hans-Holger Albrecht.

MTG:s rapport som presenterades efter lunch idag prickade i stort sett analytikernas förväntningar. Omsättningen landade på 3 177 miljoner. Det var knappt 20 miljoner bättre än väntat, enligt Affärsvärlden.

Vinsten före skatt blev 336 miljoner kronor, 6 miljoner från analytikernas estimat. Vd Hans-Holger Albrecht säger i en kommentar.
– Vi kan redovisa fortsatt försäljningsökning och en rörelsemarginal för koncernen som uppgår till 12 procent, under det kvartal som säsongsmässigt är det minsta under året sett ur försäljningssynpunkt och trots recessionen i världsekonomin.

Värt att notera i rapporten är att fri-tv verksamheten går förvånansvärt bra. I Skandinavien minskade intäkterna i och för sig med 2 procent under kvartalet, men det är betydligt bättre än marknaden som helhet. Hittills i år har intäkterna ökat med två procent. Vinsten krymper dock på grund av kostnaderna för nya kanalen TV3 Puls i Danmark.

Sämst går radioverksamheten som tappar 12 procent. Betal-tv går bra speciellt på marknaderna utanför Skandinavien, där försäljningen ökar med hela 26 procent.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

MTGHans-Holger Albrecht

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.