Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

MTG Radio i samarbete med Mittmedia

Publicerad: 10 april 2018, 09:03

Mittmedia kommer att ta hand om MTG Radios lokala radioförsäljning när RIX FM kommer tillbaka till Mittmedias marknader den första augusti i år. I ett pressmeddelande benämner MTG alliansen som "ett viktigt strategiskt samarbete".


I augusti får Sverige nationell kommersiell radio vilket innebär att MTG Radios station RIX FM kommer att höras i hela landet, däribland på flertalet av Mittmedias marknader som Örebro, Västerås, Västernorrland, Dalarna och Gävleborg. Mittmedias tidningar var en gång i tiden med och startade RIX FM tillsammans med Stampen 1993, men samarbetet med radiokanalen avbröts då Stampen sålde sin radioverksamhet till konkurrenterna SBS Radio (numera Bauer Media). När RIX FM kommer tillbaka sluts cirkeln.

– Det känns fantastiskt bra att vara tillbaka i dessa marknader med en partner som var med och byggde upp RIX FM från början. Vi vet också att ett starkt lokalt mediehus som kan erbjuda annonsörerna flera olika marknadsföringskanaler är en stor konkurrensfördel även för oss, säger Christer Modig, verksamhetschef för radio på MTG Sverige i ett pressmeddelande.

Samarbetet med MittMedia innebär att MTG kan erbjuda både RIX FM och MTGs regionala nät (vilket presenteras senare i veckan) till lokala annonsörer i samtliga Mittmedias marknader. De två kompletterande radiokanalerna skapar ett nytt starkt räckviddsalternativ för lokala och regionala annonsörer.

— Vi är jätteglada över det förtroende MTG visat oss, då RIX FM är en av de största radiokanalerna i Sverige. För oss innebär avtalet att vi kan erbjuda våra annonskunder en än mer komplett mediemix, och befästa vår position som en viktig marknadsföringspartner till det lokala näringslivet, säger Staffan Lönner, företagsmarknadschef på Mittmedia i en kommentar.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.