Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

MTG Radio vägrar betala bullfest

Publicerad: 8 juli 2008, 06:05

Bemanningsföretaget Prime professional stämmer MTG Radio på 100 000 kronor. – De vill helt enkelt inte betala för ett uppdrag som vi gjorde för dem, säger Pierre Eriksson, ordförande för Prime.


MTG Radio får smaka på andra bullar. Foto: Agneta Thorsén/Hembakningsrådet.

Enligt Pierre Eriksson bestod uppdraget i att dela ut kanelbullar under ett event som MTG Radio genomförde tillsammans med McDonald’s, under Kanelbullens dag. Prime professional arbetade på uppdrag av MTG Radio.

– MTG anser att de inte fick en fullgod leverans, men vi hävdar motsatsen. Vi ser det som ett försök från deras sida att smita undan fakturan, säger Pierre Eriksson.

Stämningsbeloppet är satt till 100 000 kronor. Enligt Pierre Eriksson var den första fakturan 150 000 kronor.

– Vi gick ned 50 000 i vårt försök att få en nöjd kund, men de ville ändå inte betala någonting. Och det tycker vi förstås är lite trist, säger han.

Pierre Eriksson tillstår också att det egna bolaget inte levde upp helt till sitt åtagande.

– Vi skulle dela ut bullar till McDonald’s gäster på cirka 150 platser i hela landet. Några av dem var inte bemannade, och där har vi självklart ett ansvar. Men vi har ändå bara bemötts med ihåliga argument. Det känns snarare som knuten ligger mellan MTG Radio och McDonald’s.

Har ni försökt den vanliga vägen, via inkasso?
– Det har vi gjort, men när de ändå inte vill betala måste vi stämma.

Resumé har söket MTG Radios vd Rich Marston för en kommentar.

Peter Willebrand

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.