Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

MTG säljer BET24

Publicerad: 11 april 2012, 06:29

MTG:s vd Hans-Holger Albrecht säljer av BET24 för att kunna fokusera på kärnverksamheten.

Foto: Pressbild.

MTG meddelar att dess dotterbolag Nordic Betting Ltd säljer av verksamheten Bet24 till Unibet för 13,5 miljoner euro. Betalningen sker kontant och avtalet innebär också att Unbet tar över 45 av Nordic Bettings anställda.


Ämnen i artikeln:

MTGUnibetHans-Holger Albrecht

– Försäljningen av Bet24 är i linje med vårt fokus på vår  kärnsverksamhet inom TV och radio, säger Hans-Holger Albrech, vd och  koncernchef för MTG i en kommentar.

Nordic Betting redovisade ett  spelöverskott på 10,5 miljoner euro för helåret 2011. Här ingår alltså  BET24 och erbjuder en rad spel- och vadslagningstjänster via www.bet24.com och och www.bet24.dk

Hans-Holger Albrecht uppger att MTG  har byggt upp och utvecklat sin verksamhet inom online-betting och  vadslagning under de senaste sju åren, men konkurrensen har hårdnat under den tiden.

Unibet idag är en av de största och mest  etablerade aktörerna på marknaden, vilket gör dem till en "attraktiv  plattform för Bet24s kunder och för en vidareutveckling av  verksamheten."

Unibet har bekräftat att man tänker integrera  BET24s verksamheter med sina egna produkter och tjänster samt överföra  BET24s kunder till sin egen plattform.

Försäljningen av Bet24 till  Unibet kräver godkännande från konkurrensmyndigheterna och förväntas  vara slutförd under det andra kvartalet i år.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.