Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

MTG säljer bulgarisk tv-verksamhet – gör storförlust

Publicerad: 19 februari 2018, 09:09

Foto: Pressbild

MTG säljer alla sina aktier i det bulgariska tv-bolaget Nova Broadcasting Group för 1 830 miljoner kronor. Köpare är investmentbolaget PPF Group.

Ämnen i artikeln:

MTG

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


Nova Broadcasting Group är Bulgariens största mediebolag och innefattar utöver sju tv-kanaler även 19 olika onlineverksamheter. Bolagsgruppen omsatte 2017 991 miljoner kronor med ett EBIT-resultat på 195 miljoner kronor.

MTG köpte in sig i bolaget 2007 när man samtidigt investerade i Balkan Media Group Limited. Vid köpet betalade MTG 5,9 miljarder kronor och säljer nu alltså för 1,8 miljarder kronor.

– Vi har utvecklat Nova till Bulgariens främsta mediebolag med 33 procent av tittartiden för kommersiella medier och förvärvat några av landets främsta digitala varumärken. Under Didier Stoessels ledning har Nova utvecklats snabbt till att bli ett ledande digitalt underhållningsbolag och jag vill tacka alla som varit med och gjort den resan möjlig, säger MTG-vd:n Jørgen Madsen Lindermann.

Köpare är investmentbolaget PPF Group. Enligt MTG kommer pengarna från affären användas till att investera i den nordiska och globala nöjesverksamheten. Tidigare har MTG sålt av sin verksamhet i både Tjeckien och Baltikum.

– MTGs fokus ligger just nu på våra nordiska och globala underhållningsvertikaler, vilket är anledningen till att vi hittat en ny ägare redo att investera i Novas framtid. Vi önskar Didier och hela Nova-teamet fortsatt framgång. Affären ligger också i linje med att vår ambition att göra MTG till en mer renodlad bolagsgrupp, fortsätter Madsen Lindemann.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev