Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

MTG säljer ryskt tv-nätverk

Publicerad: 11 mars 2008, 18:52

MTG säljer det ryska nationella fri-tv-nätverket DTV för närmare 2,4 miljarder kronor. Köpare är ett av Rysslands största oberoende tv-bolag. Det uppger di.se.


Glad idag. Hans-Holger Albrecht, vd på MTG. Foto: Björn Elgstrand

Köpare är det oberoende ryska tv-bolaget CTC Media. Enligt MTG beräknas försäljningen ge bolaget en nettovinst på 1,9 miljarder kronor. MTG äger 39,5 procent av CTC Media.

Hans-Holger Albrecht, vd på MTG, säger i en kommentar.
”Målet med transaktionen är att göra det möjligt för oss att dra nytta av de synergier som finns i att äga en uppsättning tv-kanaler i Ryssland och OSS när det gäller produktion, förvärv, distribution och försäljning av innehåll”.

Fakta:

DTV
MTG förvärvade 75 procent av DTV i april 2001. Tre år senare utökade de sitt ägande till 100 procent. Ett mål för MTG var att utöka kanalens penetration i Moskva och runt om i Ryssland, vilket de lyckats med.
2007 uppgick DTV:s kommersiella tittartidsandel i målgruppen 6-54 år till 2,5 procent. Kanalens penetration har också ökat. I slutet av februari nådde DTV 71 procent av Moskva-hushållen samt 60 procent av de 52,7 miljoner nationella hushåll som omfattas av TNS Gallups mätningar.
DTV har sitt huvudkontor i Moskva och har 103 anställda.

CTC Media
Företaget etablerades 1989 och är idag Rysslands största oberoende TV-bolag. CTC Media äger och driver de nationella CTC- och Domashny-nätverken i Ryssland. Dessa når cirka 87 procent respektive 65 procent av den del av Rysslands befolkning som omfattas av TNS Gallups mätningar.


Fakta: MTG

Linda Fagerlind

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.