Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

MTG startar ny sportkanal – utmanar TV4 och Eurosport

Publicerad: 3 februari 2016, 05:57

Foto: Andreas Elgstrand.

MTG lanserar TV3 Sport efter rättighetsköpen samtidigt som mediebolagets vinst sjönk under det fjärde kvartalet. Det plus mycket mer i morgonsvepet.

Ämnen i artikeln:

MTGSVTYahooDonald TrumpPer Nunstedt

FT

Fredrik Thambert


MTG startar ny sportkanal...
Efter rättighetsköpen av bland annat La Liga och Serie A aviserar MTG nu en ny tv-kanal: TV3 Sport. Det skriver Sportbladet. Kanalen ska lanseras i april och kommer till en början finnas i Viasats sportpaket guld och silver. Men MTG hoppas att TV3 Sport också kommer att ingå i flera ­distributörers kanalpaket.
– Det finns ett behov av en ­sådan här kanal som ska ­utmana TV4 Sport och Eurosport, säger sportchefen Per Nunstedt.
Kanalen kommer inte att visa de allra hetaste fotbollsmatcherna, men "skiktet under dem" skriver Sportbaldet.

...och redovisar minskad vinst
MTG redovisar en vinst före skatt på 498 miljoner kronor för fjärde kvartalet 2015. Det kan jämföras med vinsten på 511 miljoner kronor under samma period året innan. Trots minskningen blev reslutatet bättre än vad analytikerna hade spått, rapporterar DI. Omsättningen ökade till 4 545 miljoner kronor, jämfört med 4 371 miljoner kronor ett år tidigare.

Donald Trump skyller förlusten på medierna
Primärvalet i Iowa blev en besvikelse för den republikanske presidentkandidaten Donald Trump som fick se sig slagen av Ted Cruz. På en presskonferens på tisdagen var han irriterad över att hans andraplats har utmålats som en besvikelse, medan trean Marco Rubios resultat har beskrivits som en framgång. Senare, på ett kampanjmöte i New Hampshire, attackerade han medierna för sättet att vinkla på.
– De där människorna är de oärligaste människor som funnits. Någonsin! De värsta någonsin, de värsta, de värsta! sa han enligt Business Insider.

Igår twittrade han också:
"Media har inte bevakat min fantastiska avslutning i Iowa på ett rättvist sätt. Jag drog in ett rekordstort antal väljare och jag fick det näst högsta antalet röstar här genom tiderna".

"Tvärstopp i förhandlingarna"
Inte heller under tisdagen lyckades Discovery Networks och Telenor enas om ett avtal. Det betyder att cirka 900 000 abonnenter fortfarande saknar tillgång till deras kanaler. Just nu råder tvärstopp i förhandlingarna, skriver TT.  
– Vi jobbar hårt för att hitta en lösning. Vi tycker att det är beklagligt att det går ut över tittarna, säger Dan Panas, presschef på Discovery Networks Sverige.
Konflikten grundar sig i att tv-bolaget vill ha mer betalt för sitt utbud. Enligt Telenor är prishöjningen oskäligt stor.

Yahoo kan vara på väg att försvinna
I den senaste kvartalsrapporten redovisade Yahoo en förlust på hisnande 4,43 miljarder dollar. Det har fått flera experter att spå bolagets död i sin nuvarande form.
"Klockan tickar för Yahoo som vi känner det" skriver exempelvis sajten Motherboard.
Det har tidigare spekulerats i att hela Yahoos kärnverksamhet kan komma att köpas upp. En orsak till de bristande resultaten är att Yahoo, som bland annat äger Tumblr, inte alls har lyckats kapitalisera på sina användare i samma utsträckning som exempelvis Facebook.
"Det mest strategiska valet kan vara att ge upp" skriver Wall Street Journals Miriam Gottfried.

SVT: Vi behandlar alla varumärken lika
Förra veckan kritiserade medie- och kommunikationsexperten Carsten Carlsson på H+K Strategies SVT för att vara godtyckliga i hur varumärken får exponeras. Igår kväll bemötte SVT:s chef för programetik, Albert Svanberg, kritiken i en replik.
"SVT ställer inte ett varumärke mot ett annat, det är inte bedömningen. Olika varumärken behandlas likadant – det är förhållandena, graden av exponering, informations- och/eller underhållningsintresset som varierar och bedöms i de enskilda fallen" skriver han bland annat.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev