Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

MTG storsatsar på e-sport

Publicerad: 25 september 2013, 06:25

Den digitala grenen inom MTG, MTGx, har ingått ett mångårigt partnerskapsavtal med DreamHack om att sända e-sport i MTG-kanaler samt koncernens webbplatser för video-on-demand-tjänster. MTG och DreamHack ska även bygga en Stockholmsstudio för att kunna producera och sända ett brett utbud av e-sportligor och turneringar.


Resumé har tidigare berättat att Medge Consultings grundare Peter  Liljestrand drar igång en större satsning på e-sport ihop med  spelcentrumet Inferno Online.

MTG hakar nu på vågen genom sin digitala gren MTGx.
–  MTG har alltid legat i täten när det gäller nöjen och vi känner oss  stolta över att kunna visa några av de bästa tävlingarna i världen,  säger Rikard Steiber, digital chef på MTG samt chef över MTGx, i en  kommentar.

Han menar att dataspelssporten växer snabbt – nyligen vann  exempelvis svenska laget Alliance 18 miljoner kronor i en turnering i  Seattle i spelet Dota 2 – och att MTG redan erbjuder de senaste titlarna  genom Viagame.

MTG och DreamHack siktar nu på att ta e-sporten till  ”nästa nivå” i regionen genom att bygga en dedikerad e-sportstudio i  Norden.

Sändningarna inleds senare i höst.
– DreamHack är  marknadsledande inom e-sporten med ett starkt varumärke och vi ser fram  emot att kunna jobba tillsammans för att göra e-sport ännu starkare och  ännu mer populär, säger Rikard Steiber.

– Partnerskapet mellan DreamHack, som är en fundamental del av den svenska gamer-communityn och MTG, som är en pionjärerna inom den svenska  medieindustrin, är det naturliga steget för att göra Stockholm till  e-sportens huvudstad, säger Robert Ohlén, vd för DreamHack i en  kommentar.

MTGx meddelar också att e-sportens största turneringar drar 10 miljoner unika besökare som tittar två timmar i genomsnitt.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.