Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

MTG Studios betalar 770 miljoner för Nice

Publicerad: 23 september 2013, 06:32

Patrick Svensk.

(UPPDATERAD) Storaffär i tv-produktionsbranschen:
MTG Studios köper en majoritetsandel i Nice Entertainment Group.
Priset: 770 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Patrick SvenskTitan TelevisionBalubaMTG Studios

MTG Studios har tidigare köpt den internationella innehållsdistributören DRG, och norska produktionsbolaget Novemberfilm i juni.

Nu lägger MTG Studios även vantarna på Nice Entertainment.

Nice omfattar bolag inom tv, evenemangs- och  reklamproduktion. I Sverige representeras Nice av tv-produktionsbolagen  Titan och Baluba, Nice Drama samt Baluba  Events. Bland produktionerna finns Grillmästarna, Tack för musiken, Partaj och Karatefylla. Nice Drama  producerar bland annat Felix Herngrens filmatisering av Jonas Jonassons  Succébok ”Hundraåringen Som klev ut genom fönstret och försvann” – den har premiär på juldagen 2013.

Nice består även utav Monster, One Big Happy  Family, Playroom, och Rakett i Norge, Moskito, Production House, och  Grillifilms i Finland, och Gong i Danmark.

MTG Studios köper totalt 86,6 procent av aktierna från ägaren Cap  Man. Därmed hostar man upp 84,4 miljoner euro, motsvarande cirka 770 miljoner kronor.

– Det är en stor summa pengar, men Nice är ett väldigt fint bolag som tjänar bra med pengar. Affären gör att vi blir ännu starkare inom genrerna innehållsproduktion och utveckling, säger Patrick Svensk, styrelseordförande för MTG Studios.

– På ägarnivå innebär det här att blit blir fortsatt konsolidering på marknaden, det har inte hänt så mycket där på senare år. Vi blir en väldigt stor aktör i branschen och det är viktigt att stå stark, säger Patrick Svensk.

Nice kommer att fortsätta verksamheten som  vanligt och kommer att behålla sina bolagsnamn och bolagen kommer att konkurrera med de andra inom gruppen.

– Det är business as usual, säger Patrick Svensk.

Hur ser du på utvecklingen från traditionell broadcast till nya former av tv?
– Hade du frågat mig för fem år sedan hade jag kanske varit lite orolig. Men nu har det bevisats att betalningsviljan finns hos tittarna, och vi leder den här utvecklingen, så det ser mycket bra ut för vår del.

Magnus Helander

Dela artikeln: