Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

MTG TV tillsätter superchef

Publicerad: 28 oktober 2014, 11:20

Morten Mogensen.

Foto: MTG TV.

Morten Mogensen blir innehållschef för MTG TV i Sverige, Norge och Danmark. Rollen är nyinrättad. Uppdraget: ”Säkra programinnehåll ur ett skandinaviskt perspektiv”.


Ämnen i artikeln:

Anders JensenMTG TV

Morten Mogensen har arbeteat på MTG sedan 2005, först som programredaktör på TV3 i Danmark – 2008 blev han programdirektör för TV3 i Danmark.

Han har imponerat på den högsta MTG-ledningen och får nu en superroll som skandinavisk innehållschef.

Mogensen kommer att arbeta nära programdirektörerna i Sverige, Norge och Danmark för att ”säkerhetsställa att de får det bästa, senaste och mest relevanta programinnehållet på respektive marknad”, som det heter i ett pressmeddelande från MTG TV.

– Jag och MTG delar visionen om att vi kan använda våra gemensamma styrkor bättre när så krävs och den lokala expertisen när den är som mest fördelaktig. Naturligtvis ska de lokala programdirektörerna i första hand säkra programinnehåll på sina respektive marknader, min uppgift blir att säkerhetsställa synergieffekter när det är möjligt, säger Morten Mogensen i en kommentar och fortsätter:

– Tillsammans med de lokala programdirektörerna ska vi sträva efter ett nära samarbete och för att nå stordriftsfördelar som kan positionera oss i en lokal kontext med unika program till våra olika kanaler i Sverige, Norge och Danmark, säger Morten Mogensen.

Anders Jensen, MTGs Executive Vice President för Skandinaviens fri-tv och radioverksamheter:

– Under Morten Mogensens ledning har de danska TV3-kanalerna levererat starka resultat och jag är övertygad om att han är rätt man att säkra stora, viktiga och avgörande synergieffekter för våra skandinaviska TV-hus. Dessutom besitter han förståelsen för varje lands unika särart gällande TV-utbud.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Anders JensenMTG TV

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.