Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

MTG utreder profil för "oacceptabelt beteende"

Publicerad: 25 oktober 2017, 10:40

Foto: Andreas Elgstrand

MTG utreder nu en programledarprofil efter anklagelser om "oacceptabelt beteende på inspelningar" rapporterar Dagens Nyheter.


Ämnen i artikeln:

#MeTooTV3MTG

Det är i samband med #metoo-uppropet som anklagelser mot en programledare på TV3 har dykt upp. Nu har MTG valt att inleda en internutredning mot personen, rapporterar DN.
– Jag kan bekräfta att det pågår en intern utredning mot en av våra profiler. Vi har fått tillräckligt med information som vi nu tänker gå till botten med, säger Susanne Nylén, presschef på MTG till DN.

Enligt tidningen kommer anklagelserna från flera personer och handlar om upprepade trakasserier, personpåhopp och mobbning. Enligt DN förbereds även en intern protestlista mot personen.
– Vår uppfattning är att produktionsbolaget agerat och konfronterat profilen och beteendet ska ha blivit betydligt bättre. Men i dag är det en ny programledning på MTG och de här uppgifterna var nya för oss när vi fick dessa i slutet av förra veckan, säger Susanne Nylén till DN.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

#MeTooTV3MTG

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.